LIER-BUNADEN

Lierbunaden er en konstruert bunad som ble til i 1974. Herrebunaden ble laget i 1982, og nå er det kommet en barnebunad og en dukkebunad. 
Sølvet i Lierbunaden, som vi produserer på vårt verksted, har vi gitt navnet St. Hallvard-sølvet. Dette er godkjent til Lierbunadene. 
Sølvet er hovedsakelig håndarbeidet. St. Hallvard-sølvet er utformet og laget etter retningslinjer fra bunadnemda i Lier. Liers kommuneemblem, epleblomsten, går igjen i sølvet, såvel som den er hovedelementet i damebunaden.

Vi lager nå flere typer hårpynt i sølv til begge bunadene, og Nedre Buskerud-bunaden har fått egne skospenner. Kom innom og se vårt flotte utvalg!

NEDRE BUSKERUD-BUNADEN

Nedre Buskerud-bunaden ble presentert og godkjent i 1939. Sølvet til bunaden er kopier etter gammelt sølv fra Eiker. Sølvet er utformet av Gullsmed Brodtkorb i Hokksund, og ble laget på hans verksted til å begynne med. Først etter krigen ble det fart i produksjonen. Da begynte Johs. Laug i gullsmedlære hos Brodtkorb, og var med å utforme sølvet slik vi kjenner det i dag.
Vi har hatt rettigheter til å produsere  sølvet til denne bunaden siden 1993. Det er i dag flere gullsmeder som lager sølv til bunaden, men i motsetning til andres, så er vårt sølv håndarbeidet. Dette vises stemplet på vårt sølv; 925S GJH håndarbeid.

BUNADSSØLV KAN BESTILLES PÅ TLF/ E-POST OG SENDES I POSTEN
DERSOM DU ØNSKER DET. ( 32839740 / post@gullsmedhorgen.no)


bunadsparaply

Vi har nå fått et godt utvalg av bunadsparaplyer også! Pris kr 745,-

17                                     DSC07046
Vi har laget 17.mai-nål i                                       Vi har designet en Drammens-
925 sølv, "Drammen fra A til Å"                              kniv i anledning byjubileet! 
Pris: kr 1495,-                                                      Kniven av stål, motivet  av                                                                                       sølv. Pris kr 1950,-